Sosyal Medya Uzmanı Olarak Ek Gelir Elde Etmenin 5 Yolu

Sosyal Medya Uzmanı Olarak Ek Gelir Elde Etmenin 5 Yolu

Ülkemizin ekonomik durumu ortada. Yaşanılan ekonomik süreçler insanları ek gelir kazanmaya yöneltti. Çevrenizde de ek gelir etmenin yollarını İnternet’ten arayan onlarca kişiye rastlamanız pek mümkün. Peki Sosyal Medya Uzmanı olarak Ek Gelir Elde Etmenin 5 yolu nelerdir? İnceleyelim.

21 yüzyılda dijitalde en ilgi gören meslekleri arasında yer alan Sosyal Medya Uzmanlığı hem keyif verici hem de sadece bir merkeze bağlı kalamadan dilediğin yerde mesleğini yapabilmene olanak verirken ek gelir elde etmeni de fazlasıyla sağlıyor.

Dijital çağdayız, dünya değişiyor ve hiçbir şey eskisi gibi değil. Gelişen teknoloji, yeni meslek dallarını da beraberinde getirdi. Sosyal Medya’da var olmak isteyen küçük büyük fark etmeksizin tüm işletmelerin en büyük ihtiyacı Sosyal Medya Uzmanı oldu.

Artık biliyoruz ki dijitalde markalar kullanıcıları için 7/24  Sosyal Medyadan hizmet veriyor. Örneğin marka ile iletişime geçmek isteyen bir kullanıcı artık 0850  ya da 444  ile başlayan numaraları tuşlamıyor. Kullanıcı şikayetini, dileğini veya istediğini Instagram’dan ilgili marka hesabına yorum  veya mesaj aracılığıyla yazıyor  ya da bir Tweet atıp sorunları çözüme kavuşturabiliyor.  Çünkü Sosyal Medya aklımızın alamayacağı kadar geniş hedef kitlelere ulaşabildiği için marka tarafından kısa bir sürede Feedback almamızı sağlıyor.

İnternet üzerinden yapılabilecek dijital dünyanın hayatımıza kattığı pek çok mesleği sözlüklerde yer edindi. Bunlar arasında Sosyal Medya Uzmanı, Dijital Pazarlama Uzmanı,  İçerik Editörü, Topluluk Yöneticisi, Dijital Rehabilatasyon Danışmanı, Dijital Avukat’ı en önemlileri arasında. Tamamen internet üzerinde yapılan bu meslekleri tercih edenlerin sayısı da oldukça artmaya başladı. Online iletişimin yoğun ilgi gördüğü Sosyal Medya Uzmanlığı da dikkat çeken bu mesleklerin en başında  yerini alıyor.

Belirtmeden geçmek istemem. Ülkemizin ekonomik durumu ortada. Yaşanılan ekonomik süreçler insanları ek gelir kazanmaya yöneltti. Çevrenizde de ek gelir etmenin yollarını internetten arayan onlarca kişiye rastlamanız pek mümkün.

Sosyal Medya kullanım çılgınlığı yaşandığı şu dönemde Sosyal Medya Uzmanı olarak ek gelir elde etmenin 5  yolu nelerdir?

  • Sosyal Medya Uzmanı olmak için katettiğiniz yolda oluşturduğunuz bilgi birikimi ile Udemy gibi online eğitim sitelerinde eğitmen olabilirsin. Biliyoruz ki artık yaşadığımız Dijital Çağ’da tüm bilgilere internet üzerinden ulaşmamız mümkün. Kullanıcı istediği herhangi bir anda bir satın almış olduğu eğitim videosunu açıp izleyebilir ve kendi için kısıtlı zamanı bulunan kullanıcılar  bunu avantaja dönüştürebilir.
  • Bakıldığında içerik yaratıcısı olan, kaliteli içerikleri kullanıcılara sunan Sosyal Medya Uzmanı olarak arta kalan vakitlerinde ek gelir olarak içerikbulutu.com , icerik.net özgün içerikler yazabilir ve içeriklerini satabilirsin. Aynı şekilde Sosyal Medya’da etkileşimini arttıran Infografik içerikleri hazırlayabilir farklı markalara satabilirsiniz. İnfografiklerinizi canva.com,  com gibi platformalarda ücretsiz bir şekilde hazırlamanız pek mümkün.
  • AdSense ile ek gelir sağlamak biraz uzun zamanınızı alacak olsa da değer. Örneğin bir web sitesi kurdunuz ve web sitenize kaliteli, özgün içerikler üreterek trafik çekebilirsin. Çektiğin trafikle Google reklamlarında ek gelir elde edebilirsin. Özelikle ek gelir elde etmeyi düşünen her Sosyal Medya Uzmanı’nın Sosyal Medya hesaplarının olması gerektiği gibi bir de Blog’u olmalı. Çünkü bir alanda belirlediği üzerinde uzmanlaştırıldığı Blog’u ve SEO bilgisi sayesinde geniş kitlelere ulaşabilir ve Blog üzerinde güzel reklam gelirleri elde edebilir.
  • com, armut.com , sadeceon.com gibi sitelerde Sosyal Medya hizmet ilanı açabilir, Freelance olarak bir çok firmaya hizmet verebilirsin.
  • Instagram fenomeni olarak Infulencer Marketing yapabilirsin. Zaten Sosyal medya uzmanı olduğun için sosyal medya kanallarına oldukça hakimsin. Peki sen neden Infulencer olmayasın ki? Hazırladığın mükemmel içerikler ve izlediğin doğru stratejiler ile uzmanlık alanına Instagram fenomenliğini de katabilir, güzel kazançlar elde edebilirsin.

Sosyal Medya Uzmanı Olmanın Avantajları

  • Herhangi bir ofise veya bir ile bağlı kalmadan dilediğiniz yerden Home Ofis şeklinde çalışma imkanı vardır.
  • Freelance iş imkanın en cazip taraflarında biridir. Ayrıca farklı bir mesleğe sahip olabilirsin, freelance imkanından faydalanıp boş vaktinde ek gelir kazanabilirsin.
  • Esnek çalışma koşullarını sevenler için mükemmel bir meslektir diyebilirim.
  • Sürekli kendinizi geliştirebilir ve yeniliklere açık olursunuz. Bu da kariyerinizin gelişmesinde önemli bir adımdır.
  • Danışmanlık verdiğiniz firmalar sayesinde farklı farklı sektörler hakkında bilginiz artar ve ufkunuz genişler.
  • Sürekli gündemi takip etmiş olursun ve dünyadan olup bitenlerden anında haberdar olursun.
  • Çalışırken hem keyif alırsın, eğlenirken de para kazanırsın.

Belirtmeden geçmek istemem.  Ben Sosyal Medya Uzmanı olacağım demekle  Sosyal Medya Uzmanı olunmaz. İnternet’in yayılmasıyla farklı meslek dalları arasında en revaçta olan,  en çok tercih edilen, aklımızın alamayacağı bir fütürizme sahip Sosyal Medya Uzmanlığı için eğitimler almak çok akıllıca olacak. Çünkü  Sosyal Medya Uzmanı olmak kendiniz için en değerli bir yatırım olacaktır. Hatta mevcut işiniz varsa buna ek olarak güzel bir yan dal edinebilirsiniz.