Instagram'da Kişisel Hesap İşletme Hesabı Farkı Nedir?

Instagram'da Kişisel Hesap İşletme Hesabı Farkı Nedir?

Instagram, son dönemde en çok kullanılan sosyal medya platformu olarak kullanıcılarına keyifli zaman geçirme imkanı sağlamaya devam ediyor. Instagram üzerinden kullanıcılar fotoğraf ve video paylaşımı yapabiliyor, aynı zamanda canlı yayın açarak takipçilerine görüntülü seslenebiliyor. Daha pek çok özelliği bulunan Instagram uygulaması iki farklı şekilde kullanılabiliyor. Kişisel hesap veya işletme hesabı olarak profil tercihinin mümkün olduğu uygulamada çeşitli avantajlar bulunuyor.

İntagram Kişisel Hesap

Instagram kişisel hesap herkesin kullandığı standart kullanıcı tercihi hesabı. Kişisel hesap ile kişisel bilgilerinizi paylaşabilir, istediğiniz veya beğendiğiniz her türlü fotoğrafı ve videoyu takipçileriniz ile paylaşabilirsiniz. Herhangi bir istatistiksel veri ile kontrol edilmeyen profilinizde kedilerinizin, çocuklarınızın, manzaraların veya yaptığınız yemekleri paylaşabilir sevdikleriniz ve tanıdıklarınızla takipleşebilirsiniz. Kişisel hesabınızdaki takipçi sayısını arttırmak için bloglar yazabilir, etiketler ve konumlar kullanarak daha çok tanınabilirsiniz.

Instagram İşletme Hesabı

Instagramı daha profesyonel kullanmak istiyorum, satış ve firma işlemlerimi Instagram üzerinden yapmak istiyorum, diyorsanız kişisel hesabınızı işletme hesabına çevirmeniz mümkün. İşletme hesabı kişisel hesaba göre çok daha istatistiksel veriler sunma avantajına sahiptir. Profilinizi gün içerisinde kaç kişi ziyaret etmiş, paylaşımlarınız kaç kişi tarafından görülmüş veya kişiler arasında birbirine gönderilmiş gibi özelliklere sahip olmak işletme hesabı sayesinde mümkün oluyor. İşletme hesabına geçtikten sonra istediğiniz zaman tekrar kişisel hesaba geçiş yapabilirsiniz.

Instagram İşletme Hesabı Ne İçin Kullanılır?

Instagram işletme hesabı özellikle Instagram üzerinden satış yapmak isteyenler tarafından kullanılıyor. Instagram üzerinden ürettiğiniz, hali hazırda sattığınız ürünlerin tümünün satışını gerçekleştirebilirsiniz.

 

 

Instagram üzerinden en çok satılan ürünler,

 

  • Çanta
  • Ayakkabı
  • Çorap
  • Makyaj malzemesi
  • Spor aletleri
  • El işi ürünleri
  • Aksesuarlar olarak sıralanabilir.

Ürün satışı dışında markanızın veya işletmenizin reklamını yapmak için de işletme hesabı kullanabilirsiniz. Dövme sanatçısı olarak kampanyalarınızı duyurmak, müzisyen olarak konser tarihlerini yaymak, tiyatrocu olarak tiyatro oyununuzun sahnelerinin haberini vermek için de işletme hesabı kullanmanız daha verimli oluyor. Tüm ticari işlerin yanı sıra kişisel blog hesabınızı daha tanınır hale getirmek, gezdiğiniz yerleri daha fazla kişi ile paylaşmak istiyorsanız işletme hesapları sizin için de oldukça işlevli oluyor.

İşletme hesaplarında kullanıcılar profillerine 'Yol tarifi al' linkini sabitleyebiliyor. Bu sayede cafe, bar, kütüphane, dükkan, mağaza, kurum, restoran gibi konumunu belli etmek istediğiniz yerleri sürekli olarak profilinizi ziyaret edenlerle paylaşmanız mümkün. Konumu tam olarak işaretlemeniz sayesinde size ulaşmak isteyenler kolaylıkla belirttiğiniz noktaya gelebilirler.

Instagram İşletme Hesabına Nasıl Geçilir?

Instagram işletme hesabına geçmek en fazla 5 dakikanızı alan bir işlemdir. Instagram hesabınızda ayarlar kısmından işletme profiline geç butonuna tıklamanız gerekiyor. Ardından eğer hesabınız gizli ise, gizliliği açmalısınız. Evet, işletme hesapları hiçbir zaman gizli hesap olarak kullanılamaz. İşletme hesabını seçtikten sonra hesabınızı Facebook sayfanız ile eşleştirme yapmanız gerekecek.

Eğer Facebook kullanıcı değilseniz maalesef işletme hesabına geçiş sağlayamazsınız. İşletme profilini ayarla seçeneği ile kişisel veya firma bilgilerinizi girmeniz istenecek. Buradaki bilgileri eksiksiz ve doğru olarak doldurduktan sonra bitti butonuna basarak işletme hesabına geçiş yapmış olursunuz. Mail adresinizi, yol tarifini veya telefon numaranızı doğru girdiğinizden emin olmanız oldukça önemlidir. Artık işletme hesabınızı istediğiniz işlevlerde kullanabilirsiniz.